Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Zašto unositi vlakna indijskog trputca?

Ljuske sjemena indijskog trputca sve su popularniji dodatak prehrani koji se koristi za kontrolu tjelesne težine i normalnog rada crijeva. U osnovi, ovo je sjajna stvar za svakoga tko unosi premalo vlakana.

Indijski trputac ili Psilium su ljuske sjemena biljke Plantago. Psilium sadrži puno netopivih vlakana koji nabubre u dodiru s vodom i stvaraju gel koji nam pomaže smanjiti apetit, poboljšati probavu i očistiti probavni sustav.

 

Kako djeluje indijski trputac?

Psilium možemo nazvati “metlom” za čišćenje crijeva. Kad unosimo indijski trputac, on stvara gel u crijevima i čisti ga.

Budući da ta vlakna nisu probavljiva, dulje se zadržavaju u želucu i crijevima i poboljšavaju probavne funkcije, kao i stimuliraju živčane završetke u crijevima, što pospješuje peristaltiku. Zbog ubrzane peristaltike stolica omekšava, a to omogućuje lakšu drenažu. To je vrlo dobrodošlo kod osoba s hemoroidima jer im ublažava bol prilikom defekacije.

Preporučujemo vam da jedete indijski trputac barem pola sata prije obroka, jer će tako ljuske imati vremena za širenje i spriječiti prejedanje.

Koristi indijskog trputca

Pomaže u mršavljenju

Budući da psyllium vlakna tvore gel, dobra su pomoć onima koji žele smršavjeti. Ako ga uzimate zajedno s vodom prije obroka, stvorit ćete osjećaj sitosti u želucu. Uz to, indijski trputac također snižava kolesterol i krvni tlak.

Bogat izvor dijetalnih vlakana

Dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina često iz svoje prehrane eliminira žitarice, cjelovite žitarice i voće, što znači da se količina dijetalnih vlakana znatno smanjuje. Ljuska indijskog trputca izvrstan je izvor vlakana. Žličica psylliuma sadrži oko 4g – ovo je jednostavan način za brzo povećanje unosa vlakana.

Prenatrpani način života često je glavni razlog što ne unosimo dovoljno vlakana iz prehrane. Uvođenje trputca u vašu prehranu može biti jednostavan trik da biste se riješili popriličnog broja problema. No, činite to postupno, kao da iznenada unesete previše vlakana, to može uzrokovati nadutost, grčeve u trbuhu i nadimanje.

Potiče prirodno kretanje crijeva

Pravilan rad crijeva neophodan je za sprječavanje problema poput zatvora (kasnijih hemoroida) koji mogu uvelike utjecati na našu svakodnevnu dobrobit.

Ljuske sjemenki indijskog trputca pomažu vam da unesete dovoljno vlakana i tako održavate zdrav probavni sustav.

Velika pomoć u kontroli šećera u krvi

Njihanje razine šećera u krvi mogu biti opasna i za ljude s dijabetesom i bez njega – oni koji su bez njega moraju paziti da ne razviju dijabetes. Uvođenje topljivijih vlakana u vašu prehranu može smanjiti porast razine glukoze u krvi – posebno nakon jela!

Kako? Iako su vlakna poznata kao prehrambeni ugljikohidrati, tijelo ih ne razgrađuje na molekule šećera, za razliku od ostalih ugljikohidrata.

Stoga osobe koje žive s dijabetesom mogu poboljšati kontrolu razine šećera u krvi povećavajući količinu topivih vlakana.

Preporučena dnevna količina

Preporučuje se postupno razvijanje doze kako bi se izbjegli neželjeni simptomi kao što su nadutost, nadimanje i grčevi u želucu. Predlažemo da počnete s 3 g (žličice) trputca s 2 dcl vode, jednom do dva puta dnevno. Kasnije povećajte unos na maksimalno 1 žlicu dnevno. U to je vrijeme važno piti dovoljno tekućine.

Psilium je prehrambeno vlakno bez glutena!

Kore od sjemenki indijskog trputca također su izvrsne za pečenje i često se koriste kao sastojak u receptima bez glutena. U pekarskim proizvodima sprječava da tijesto postane suho i krhko. Dakle, ako ne podnosite gluten, ovo bi mogao biti vaš čarobni sastojak.

Indijski trputac u prahu Bio 250g

Za prirodno uravnoteženu probavu
  • Ekološki uzgoj
  • Visok udio prehrambenih vlakana
  • Pomaže održati pravilnu razinu kolesterola
  • Pomoć pri probavnim smetnjama
250g | za 25 dana
14,89 
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94