Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Zdrav doručak za sportaše

Bez obzira na vrstu sporta kojom se bavimo, potreban nam je zdrav doručak! Puno ćemo učiniti za svoje tijelo ako ujutro pojedemo zdrav obrok. To vrijedi za sve, a posebno za tjelesno aktivnije ljude. Kvalitetan i zdrav doručak pomaže povećanju tjelesnih performansi jer ujutro našem tijelu i mozgu treba hrana.

Vjerojatno ste nebrojeno puta čuli da je doručak najvažniji obrok u danu. To znači da s doručkom bez brige možemo unositi više kalorija u odnosu na ostale obroke koji slijede. Dovoljno velik unos kalorija za doručak ubrzava naš metabolizam što znači da ćemo tijekom dana trošiti više kalorija i tako pridonijeti uklanjanju masnih naslaga. Doručak bi se trebao sastojati od kvalitetnih bjelančevina, složenih ugljikohidrata, zdravih masti, vlakana te vitamina i minerala.

 

Kakav bi trebao biti idealni doručak prije bavljenja sportom?

 

Odvojite vrijeme za doručak koji će vam dati energiju za novi dan. Doručak prije tjelesne aktivnosti trebao bi osigurati dovoljnu količinu ugljikohidrata koji tijelu predstavljaju primarni izvor energije. Važno je odabrati one s niskim glikemijskim indeksom koji sprečavaju bilo kakve fluktuacije šećera u krvi što može rezultirati mučninom i vrtoglavicom. Ugljikohidrati nam omogućuju lakšu i učinkovitiju tjelesnu aktivnost.

Proteini su također važni jer se brinu za rast i održavanje mišićne mase. Uz to, reguliraju šećer u krvi što je izuzetno važno. To sprečava napade gladi tijekom dana. Uz konstantnu razinu šećera lakše je izbjeći nepotrebne grickalice između obroka.

Vlakna su važna za dugoročan osjećaj sitosti i bolju probavu stoga bi svaki doručak trebao sadržavati najmanje pet grama vlakana.

Izbjegavajte šećer ili ga zamijenite kokosovim šećerom!

Nemojte jesti šećer za doručak jer će to samo stimulirati gušteraču da luči više inzulina. Ako se pobrinete za doručak bez šećera, primijetit ćete da ste smireniji, imate više energije i primjetno ste koncentriraniji.

 

Važno!

Važno je doručkovati na vrijeme jer je cilj da s doručkom probudimo metabolizam. Upravo zato, pravilo je da doručak treba pojesti najkasnije sat vremena nakon ustajanja. Samo na taj način, doručak će imati blagotvoran učinak na naše tijelo.

Doručak od cjelovitih žitarica dobar je izbor!

Sa zdjelicom cjelovitih žitarica unijeti ćete sve potrebne hranjive sastojke koji će vam dati energiju za aktivan početak dana. No pripazite koje žitarice ćete odabrati! Važno je odabrati organsko uzgojene, neprerađene i cjelovite žitarice te one bez dodanog šećera. Samo cjelovite žitarice sadrže ljusku žitarica koja sadrži vitamine i minerale. Uz to, cjelovite žitarice osiguravaju bolju probavu i sprječavaju fluktuacije šećera u krvi. Žitarice se sastoje od ugljikohidrata u kojima je prirodno prisutna vrlo mala količina šećera. Problem leži u prerađenim žitaricama koje sadrže veliku količinu dodanog šećera stoga budite oprezni pri odabiru.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-80%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  11,88