Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Žitarice za doručak – koje izabrati?

Žitne pahuljice mogu biti neki od vrlo zavaravajućih prehrambenih proizvoda jer neke sadrže ogromne količine šećera, a na pakiranju piše “s malo masnoće”. Brojna istraživanja pokazala su kako je kod ljudi koji doručkuju manja vjerojatnost da imaju prekomjernu težinu. Stoga je pravilan izbor žitarica vrlo važan dio zdrave prehrane.

Žitarice se sastoje od ugljikohidrata u kojima je prirodno prisutna vrlo mala količina šećera. Problem leži u prerađenim žitaricama koje sadrže veliku količinu dodanog šećera.

Važan je sastav:

Vlakna – neophodna su za zdrav probavni sustav i pozitivno utječu na zdravlje srca. Hrana bogata vlaknima obično ima nizak glikemijski indeks i polako se probavlja tako da dulje osjećamo sitost.

Šećer – Većina žitarica za doručak te razne mješavine žitarica sadrže puno šećera što ih čini ukusnima, posebno za djecu. Općenito je poželjno odabrati žitarice koje sadrže manje ili nimalo šećera. Iznimke su sve žitarice koje sadrže suho voće i prirodni voćni šećer. To ne znači da su pahuljice nezdrave jer sadrže šećere koji se javljaju u voću te mnoštvo hranjivih sastojaka i vlakana. Pri odabiru pahuljica pripazite da ne sadrže fruktozni kukuruzni sirup, med, šećer / smeđi šećer, dekstrozu i glukozu.

Masnoće – Mnoge žitarice za doručak sadrže masti. Kada odabirete, pripazite da ove masti nisu zasićene. Ako žitarice sadrže orašaste plodove i sjemenke, ovo je vrlo zdrav izbor jer sadrže nezasićene masne kiseline koje su odličan i zdrav izvor energije.

Cjelovite žitarice najbolji su izbor jer sadrže esencijalne vitamine, minerale, proteine ​​i vlakna. Mnoge žitarice na tržištu se prerađuju i tako gube svoju bogatu hranjivu vrijednost.

Kalorije – Odabirom žitarica s niskim udjelom masti i šećera količina kalorija također će biti niža. Međutim, imajte na umu da neki proizvodi od žitarica mogu sadržavati nešto više kalorija zbog voća i orašastih plodova te su i dalje vrlo zdrav izbor za doručak jer doprinose vašem zdravlju i dobrobiti.

Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94