Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava unutar 1-2 radna dana

Promo icon

Besplatna dostava iznad 40€!

Promo icon

Jamstvo povrata novca unutar 14 dana

Promo icon

Dokazana kvaliteta

Domaći kruh – recept

Je li i kod vas svježi domaći kruh obavezno na stolu, ali ste nedavno odlučili potražiti zdravu i ukusnu verziju zbog nekoliko kilograma viška? 

Tradicionalni domaći kruh uvijek je sadržavao samo najjednostavnije sastojke: brašno, vodu, sol i kvasac. Tek kasnije pojavile su se mnoge verzije, koje su dodatno obogatile okus. Naša verzija zdravog domaćeg kruha umjesto običnog brašna sadrži brašno od prosa, mljevene zobene pahuljice i mljeveno laneno sjeme. Umjesto obične, sadrži himalajsku sol, agavin sirup zamijena je za šećer, a u vodu smo dodali napitak od riže u prahu.

 

Recept sadrži samo najbolje sastojke za pripremu zdravog domaćeg kruha. Pripremljen je od super jednostavnih sastojaka uz detaljne upute kako napraviti odličan veganski kruh! Ovaj kruh brzo se priprema i ostaje svjež nekoliko dana. Budući da je zdrav i hranjiv, moći ćete ga jesti potpuno bez grižnje savjesti.

 

Ne postoji ništa bolje od tople kriške svježeg kruha poslužene s maslacem od kikirikija i svježim voćem na vrhu. Mmmmm

Sastojci za domaći kruh

 

Savjet za lakšu izradu zdravog domaćeg kruha: kruh od prosa može se napraviti od prosenog brašna mljevenjem prosene kaše u mlinu ili mikseru u glatko brašno. Po želji, dio prosa možete ostaviti nesamljeven kako bi u kruhu bila cijela zrna prosa.

Postupak za pripremu domaćeg kruha

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte toplu vodu, napitak od riže u prahu, kvasac i agavin sirup. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20 minuta. Fermentiranom kvascu dodajte sol, mljevene sjemenke lana i ulje. Sve dobro promiješajte i pričekajte 3-4 minute.
  2. U međuvremenu u drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke (mljevene zobene pahuljice, brašno od prosa, prašak za pecivo). Dodajte mokre sastojke suhim i opet dobro promiješajte. Tijesto za kruh mora biti ljepljivo i bez grudica. Ako koristite miješalicu, miješajte oko minutu na srednjoj brzini. Inače miješajte žlicom ili lopaticom dok se sastojci dobro ne sjedine.
  3. Podignite tijesto za kruh i lagano podmažite posudu uljem u spreju ili maslinovim uljem. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi i 2 sata u hladnjaku. Ako imate samo 2 sata, ostavite da se diže samo na sobnoj temperaturi i preskočite hladnjak (iako je bolje ostaviti kruh da se diže duže). Prstima u tijestu napravite malu rupu i dodajte sjemenke suncokreta i zobene pahuljice. Po želji dodajte još malo. Premjestite tijesto na blago pobrašnjenu radnu površinu i mijesite dok tijesto ne postane elastično. Kruh oblikujemo u željeni oblik.
  4. Model za pečenje kruha dobro namastite, a zatim u njega prebacite tijesto i poravnajte te lijepo zagladite obrnuto okrenutom žlicom. Pokrijte ga plastičnom folijom i pustite da odmara 45-60 minuta.
    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Metalnu posudu ili posudu od lijevanog željeza (NE staklenu ili keramičku) stavite na najniži stalak u pećnici. Uz to pripremite 2dcl vruće vode u drugoj maloj posudi ili čaši. Kad se pećnica zagrije, zarežite kruh dva ili tri puta nožem. Napravite rez dubok otprilike ½ centimetra. Stavite kalup s tijestom u pećnicu, a zatim pažljivo ulijte vruću vodu u plitku posudu na donjoj rešetki kako bi kora domaćeg kruha bila još ukusnija i hrskavija.
  5. Kruh pecite 30 do 40 minuta ili dok ne naraste i postane zlatnosmeđe boje.
  6. Izvadite kruh iz pećnice i pustite da odstoji 5 minuta. Pažljivo ga izvadite iz posude i prenesite na hladnu površinu da se ohladi. Prije rezanja, kruh treba pustiti da se potpuno ohladi. Pečeni, domaći kruh drži se u plastičnoj vrećici na sobnoj temperaturi nekoliko dana. Za dulje čuvanje, kruh se može staviti u zamrzivač.
Delivery
Samo još 40€ do BESPLATNE DOSTAVE
Proizvodi u košarici

Nema proizvoda u košarici.

Posebna ponuda samo ovdje!

Dodajte u narudžbu i uštedite!

-72%
FatBurn Tea*

Doprinosi metabolizmu masti, otklanjanju viška tjelesne težine i prirodnom suzbijanju osjećaja gladi

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

2-u-1 formula za detoksikaciju koja pomaže očistiti tijelo i poboljšati eliminaciju toksina

26,90  9,95 
-90%
DETOX TEA paket

Savršena kombinacija dva čaja

59,39  5,94